Bilim ve sanat merkezi öğretmenleri, Erciyes’in zirvesinde astronomi okulu için buluşuyor

Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören özel yetenekli öğrenciler, astronomi ve uzay bilimleri konularına büyük ilgi duymakta ve astronomi ders ve atölyelerine yoğun talep oluşturmaktadır. Bu talebi karşılamak amacıyla; astronomi içerikli ders, etkinlik ve atölye çalışmalarının içeriklerinin genişletilmesi ve zenginleştirilmesi hedef alınarak, Bilim ve Sanat Merkezlerinde görev yapan öğretmenlere yönelik astronomi eğitimleri ve uygulamaları gerçekleştirilecektir.

Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde ve Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ile Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Araştırma ve Uygulama Merkezinin (UZAYBİMER) iş birliği ile düzenlenen “BİLSEM Astronomi Okulu”, öğretmenleri ve alanında uzman akademisyenleri Erciyes Dağı’nın 2200 m rakımlı bölgesinde buluşturacaktır.

Programın ana hedef kitlesi Türkiye’deki BİLSEM’lerde görev yapan fizik ve fen bilgisi öğretmenleridir. 6 – 10 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde katılımcı olarak yer almak isteyen öğretmenler, ön kayıt ve kayıt işlemleri ile ilgili duyuruları bu adresten takip edebilirler.

Comments are closed.